25 març 2007

[25-03-07] Sortida comentada a la Vall de Pineda

Maresme medieval: La Vall de la Riera de Pineda

El passat diumenge 25 de març de 2007 es va organitzar la visita comentada al Maresme medieval: La Vall de la Riera de Pineda . El punt de trobada va ser la Plaça dels Bous de Mataró a les 9 del matí. L’excursió va ser comentada per en Joan Bou i en Jaume Vellvehí. Es va seguir l’itinerari següent. Pel matí es va visitar: l’aqüeducte romà de Pineda; el castell de Montpalau (s. XI); l’església romànica de Sant Pere de Riu (s. XII); el comunidor Sant Pere de Riu (s. XIV) i el molí de Can Marquès (s. XIV).
A les 14 h. es va fer una aturada tècnica per anar a dinar a Can Cassoles
Per la tarda es va seguir el recorregut pel nucli medieval de Pineda de Mar (Santa Maria de Pineda, Can Comas, Can Benet…) per acabar a les 18 h.
L’activitat va ser organitzada per la “Plataforma Salvem la Vall de Pineda”; el “Cercle d’Història de Tordera” i el “Grup d’Història del Casal. Mataró “