2 juny 2007

[31/05/07] – Tertúlia ” El Racó” // Ma Àngels Jubany; Neus Alzina : La història i el patrimoni de Dosrius

El passat dijous 31 de maig de 2007, a la tertúlia de “El Racó” de Mataró Ràdio varem tenir com a convidat a Maria Àngels Jubany i a Neus Alzina per parlar de la història i el patrimoni de Dosrius. Elles son les responsables de l’Arxiu Històric Municipal de Dosrius i dirigeixen la revista “Duos Rios”.
En l’entrevista es va analitzar el topònim del municipi que apareix documentat per primer cop el 963 com a Duos Rios. També es van analitzar diversos descobriments arqueològics ja han demostrat presència de població des del Paleolític, tractant amb especial atenció el sepulcre col·lectiu de Can Martorell d’època calcolítica. També es va recordar la figura del poeta, autor teatral i promotor cultural, Esteve Albert i Corp (1914 – 1995).
Al final de la xerrada van proposar que per a conèixer bé la població s’ha d’haver visitat: una de les esglésies : un jaciment arqueològic; el nucli del poble; una de les nombroses masies existents en el terme; el pou de glaç i un paratge natural.