8 juny 2007

[07/06/07] – Tertúlia ” El Racó” // Joan Ferrer i Costa: Els jueus a la Península Ibèrica

El passat dijous 7 de juny de 2007, en el programa ” El Racó” de Mataró Ràdio (89.3 fm) es va tractar el tema dels jueus a la Península Ibèrica. Per tal de tractar-lo amb profunditat es va convidar al professor Joan Ferrer llicenciat en Teologia, doctor en Filologia semítica per la Universitat de Barcelona, és actualment professor titular de l’àrea d’estudis d’hebreu i d’arameu de la Universitat de Girona. Joan Ferrer ha publicat cap a un centenar d’interessantíssims de llibres, múltiples articles i ha estat docent en cursos acadèmics de prestigi. D’entre les seves publicacions cal destacar la participació en diversos volums de l’Onomasticon Cataloniae del desaparegut i admirat lingüista Joan Coromines.
En el trascurs dels programa es va resseguir la trajectòria del poble jueu des dels seus inicis fins als nostres dies tant a Catalunya com a la resta d’Europa tot repassant els testimonis culturals que n’han quedat.