28 juny 2007

[28/06/2007] – Tertúlia ” El Racó” // Joan Comelles i Maria Coll: L’Arxiu i el patrimoni de la parròquia de Sant Josep de Mataró

El passat dijous 28 de juny de 2007, en el programa ” El Racó” de Mataró Ràdio (89.3 fm) es va tractar el tema de l’arxiu i el patrimoni de la parròquia de Sant Josep de Mataró. Moltes vegades, per a poder realitzar la feina d’historiadors, és necessari que hi hagi algú que, moltes vegades a nivell voluntariós, ens pugui facilitar la feina d’accés als documents i que garanteixi la seva conservació i catalogació. És per aquesta raó que varem portar en el nostre programa a unes persones que realitzen aquesta feina a l’arxiu parroquial de Sant Josep de Mataró. En el programa no solament es va parlar de l’aspecte arxivístic de la parròquia de sant Josep sinó també del patrimoni que conserven i la història de la parròquia, perquè malgrat que no es va constituir fins el 1868, la història de l’edifici de Sant Josep es remunta a la seva fundació com a convent dels Carmelites en el s.XVI.