30 juny 2007

[30/06/2007] – Cinc treballs opten al IV Premi Thos i Codina de Batxillerat del Grup d’Història del Casal

El passat mes d’abril va concloure el termini per a la presentació d’originals a la quarta convocatòria del Premi Terenci Thos i Codina per a treballs de recerca de Batxillerat que convoquen l’Il.lustre col·legi d’Advocats de Mataró i el Grup d’Història del Casal.
Enguany s’han presentat cinc treballs que opten al premi i que són els següents i per ordre de recepció: amb el pseudònim Arlequí el treball titulat CCR Pineda; amb el d’Hermenejildo un treball que porta per títol Una hipoteca del xegle XVII; amb el pseudònim Arqueo el treball titulat Excavació Torre Llauder. Apropament a l’arqueologia i, finalment, dos treballs més, un amb el pseudònim L’estel daurat, amb el títol Arrels del Massurrà, i el cinquè, signat com a Cram, el treball Toponimia i mitologia al Corredor.
El veredicte del jurat es donarà a conèixer el proper mes d’octubre en un acte que es celebrarà en la Biblioteca del Col·legi d’Advocats de Mataró. L’any passat el premi el va guanyar un treball sobre l’arquitecte Jordi Capell, d’Helena Fradera i Jubany de l’IES Alexandre Satorras de Mataró i es va donar un accèssit a un Estudi de la Riera de Pineda de Mar de Joan Ferrer i Puig de l’IES Joan Coromines de Pineda, i també es va fer una menció especial sense dotació del treball “Hitler i Mataró”, de Ricard Buch Rosell de l’Escola GEM de Mataró.