17 agost 2007

[17/08/2007] – Conferència: “La cuina del monestir de Roca Rossa. Tordera. (s. XV)”

El passat divendres 17 d’agost a les 20,30 h. va tenir lloc la conferència: “La cuina del monestir de Roca Rossa. Tordera. (s. XV)”, realitzada per Jaume Vellvehí i Altimira, membre del Grup d’Història del Casal. L’acte va tenir lloc a la Biblioteca de Tordera. Al final es va celebrar un sopar amb degustació medieval: al Restaurant Can Casellas (Tordera). L’acte va estar organitzat pel Cercle d’Història de Tordera.
Jaume Vellvehí va resumir les costums gastronòmiques dels monjos de Roca Rossa a partir de la documentació conservada. En el decurs de la conferència va anar desgranant les costums que imposava l’orde a l’hora de menjar a cada àpat i va analitzar des d’on es proveïa el monestir per aconseguir cada una de les menges.

Bibliografia:
VELLVEHÍ ALTIMIRA, Jaume: ” Santa Maria de Roca Rossa: la cuina del monestir (segles XII-XV)” a L’arquitectura militar medieval. Jornades d’Història i Arqueologia Medieval del Maresme. Actes. ( Del 13 al 30 d?octubre de 1999). Grup d’Història del Casal. Mataró, 2000. Pàgs.123-138