12 desembre 2007

[12/12/2007] – Homenatge a Paquita Pla

El passat dimecres 12 de desembre de 2007, es va celebrar un homenatge a Paquita Pla amb el lema de “MATARÓ RECORDA : A les víctimes de la Guerra Civil.” L’acte es va celebrar al Casal Municipal d’Avis del Parc Central. La presentació de l’acte va anar a càrrec del Sr. Francesc Tristany, representat Comissió pro homenatge a la Sra. Paquita Pla. EN el trascurs de l’acte es va projectar un vídeo de l’etapa històrica de la Guerra Civil. Desprès es va va fer una conferència amb el títol “Bombardejos durant la Guerra Civil a Mataró”, a càrrec de la historiadora, Margarita Colomer. Seguidament es va projectar un vídeo editat per la Fundació Jaume Vilaseca. Hi van haver unes paraules d’agraïment a càrrec del Sr. David Morgades en representació de la família Pla i Bosch. I finalment es va lliurar uns obsequis a la homenatjada.
Desprès del parlament de cloenda a càrrec de l’Il·lm. Sr. Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró, hi va haver una cantada d’havaneres a càrrec del Grup d’Havaneres “Vol de Gavines”
L’acte va estar organitzat per la Comissió Ciutadana d’Homenatge a la Sra.Paquita Pla i l’Ajuntament de Mataró.
Els Membres de la Comissió Ciutadana són: Casal de la Gent Gran del Parc; Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró; Grup de Memòria Històrica de la Gent Gran; Grup d’Història del Casal; Marxaires Mataró- Canigó i Museu del Gènere de Punt Fundació Jaume Vilaseca.