16 desembre 2007

[13/12/2007] – Tertúlia ” El Racó” // Ramon Reixach: Guanyador del Premi Iluro 2007

El passat dijous 13 de desembre de 2007, en el programa ” El Racó” de Mataró Ràdio (89.3 fm) es va convidar a Ramon Reixach, guanyador del Premi Iluro 2007. El passat 25 d?octubre, Ramon Reixach va guanyar el 49è Premi Iluro de monografia històrica, instituït per Caixa Laietana i dotat amb 9.000 euros, amb el treball ‘Els orígens de la tradició política liberal catòlica a Catalunya. Mataró, segles XVIII i XIX’. En el treball estudia la relació del catolicisme amb l’aparició del liberalisme polític i les seves conseqüències en una ciutat de la marina catalana com Mataró. L’anàlisi de l’autor té com a punt de partida el seu anterior treball, ‘Els pares de la República. El patriciat a la Catalunya urbana moderna. Mataró (segles XV-XVIII)’, també guardonat amb el Premi Iluro, ara fa dos anys.