1 febrer 2008

[31/01/2008] – Tertúlia ” El Racó” // Joan Bou: La producció de cava al Maresme en el s.XIX

El dijous 31 de gener del 2008 en el programa núm. 53 d’ “El Racó” de Mataró Ràdio (89.3 fm) es va convidar a Joan Bou i Illa per parlar de la producció de cava al Maresme en el s.XIX. En Joan Bou, a banda de ser un bon amic, és membre del Cercle d’Història de Tordera i també del Grup d’Història del Casal. En Joan té publicats diferents treballs d’història, que en més d’una ocasió li han merescut el premi de Recerca local Sant Jordi de Tordera. Al llarg del programa es va parlar de producció de cava i de taps. La majoria de caves del Maresme, el Parxet de Tiana, el Jaume Serra i el Roura d’Alella, són nascuts al segle XX, però els de Tordera són més antics. Els impulsors de la primera cava de Tordera van ser Pere Ros i Esteve Adroher a finals del s.XIX.