14 abril 2008

[14/04/2008] – Joaquim Graupera participarà en la Universitat d’Estiu a la Seu d’Urgell

ARQUITECTURA I FORMES ARTÍSTIQUES MEDIEVALS: ÚS I FUNCIÓ II, és el curs que tindrà lloc a la Seu d’Urgell entre el 14 al 17 de juliol de 2008 dins la programació de els cursos d’estiu de la Universitat de Lleida. Joaquim Graupera participarà en aquest curs impartint la conferència “Eines i recursos per a la microhistòria: l’arquitectura baixmedieval al Maresme”. La història de l’art s’interroga cada cop més sobre l’ordinació i l’ús dels espais sagrats medievals, aspectes que el pas del temps i els canvis litúrgics han modificat substancialment. Les fonts històriques, els cerimonials, etc., esdevenen instruments essencials a l’hora de restituir la seua funció originària i d’avaluar la interrelació de l’arquitectura amb el mobiliari, els vasos i els llibres litúrgics emprats en el ritual. El curs tractarà sobre totes aquestes qüestions en el marc de l?art religiós, però en el context profà contemporani. Aquest curs, com cada any, s’adreça als estudiants universitaris i a totes les persones interessades per la història, l’arqueologia i l’art dels segles medievals.