18 juny 2008

[18/06/2008] – Resposta de l’Ajuntament sobre el Castell de Mata

El passat 17 de maig vàrem publicar la notícia de que la construcció d’una torre de guaita forestal podia haver malmès les restes arqueològiques del Castell de Mataró a Mata. Per aquest motiu, el Grup d’Història del casal va adreçar una instància a l’Ajuntament de Mataró interessant-se sobre les afeccions arqueològiques d’aquest fet.
El passat dimarts 17 de juny es van reunir Joaquim Garcia, responsable de l’Àrea d’Intervenció Arqueològica de l’Ajuntament de Mataró i Joaquim Graupera i Joan Francesc Clariana com a representants del Grup d’Història del Casal i vocals de la Secció d’Estudis Medievals i de Patrimoni respectivament. Desprès d’explicar l’error administratiu que va provocar el fet, Joaquim Garcia, els va comunicar que desprès de la inspecció al lloc d’un equip tècnic de l’Ajuntament, es va observar que les obres de la torre es van fer sobre una àrea excavada anteriorment i per tant l’afectació, per sort, solament va incidir en un petit angle que va deixar entreveure un petit mur de l’edifici medieval. Aquest element fa entreveure al tècnic municipal que no es fa necessària una intervenció arqueològica d’urgència.