14 juliol 2008

[14/07/2008] – Es constitueix a Mataró una delegació de la Plataforma per salvar l’art de la Franja

El dilluns 14 de juliol, al Racó del Casal Aliança de Mataró, es va presentar la delegació de la Plataforma cívica per la unitat del Museu de Lleida a Mataró-Maresme. Durant l’acte va intervenir Josep Torrens, president d’Església Plural i membre de la Plataforma, que va explicar l’estat actual del litigi per les obres d’art religiós de les parròquies de la Franja al Museu de Lleida. L’acord entre els bisbats de Lleida i Barbastre-Montsó anuncia el trasllat imminent de les obres d’art.
Els bens del Museu de Lleida no són un afer eclesiàstic, són patrimoni de tot el país, són un assumpte nacional. Les obres d’art que reclama injustament el bisbat de Barbastre-Montsó són una part important de la nostra cultura, de la nostra identitat i de la nostra memòria històrica. Són una de les poques petjades que resten dels límits catalans de Ponent, de quan les terres germanes de la Franja eren part de Catalunya.
Els representants de la Plataforma a Mataró-Maresme van convocar als ciutadans a participar en l’acte en defensa de la unitat del Museu de Lleida pel dimecres 23 de juliol a Lleida.
Entitats de la Plataforma a Mataró – Maresme són Centre Atlètic Laietana, Centre d’Estudis Argentonins “Jaume Clavell”, Centre d’Estudis Vilassarenc, Coordinadora d’Associacions per la Llengua. Mataró (CAL), Església Plural, Grup d’Història del Casal. Mataró, Grup d’Historiadors Jaume Compte i
Òmnium Cultural Mataró.