22 agost 2008

[22/08/2008] – Conferència sobre l’art medieval a Tordera

El divendres 22 d’agost de 2008, Joaquim Graupera va pronunciar la conferència “L’art medieval a l’Alt Maresme” al Clavé de Tordera. L’acte, organitzat pel Cercle d’Història de Tordera amb la col.laboració Grup d’Història del Casal, hi van assistir una cinquantena de persones i va estar presentat per l’historiador de Tordera Josep Viñoles. Al llarg de la conferència es va anar realitzant una panoràmica de l’estat de conservació dels principals elements de patrimoni medieval de la comarca, des del món paleocristià fins a la baixa Edat mitjana. Es va fer referència a elements constructius (masies, castells, molins, esglésies…) i l’art de la imatge (escultura, pintura i orfebreria). Al final de l’acte la presidenta del Cercle d’Història de Tordera, Mercè Torrelles, va lliurar uns obsequis a Joaquim Graupera. Finalment es va celebrar un sopar medieval al restaurant Can Caselles, on un actor local va representar el paper del propietari de la casa, el qual va amenitzat el sopar explicat anècdotes de la història de la família Caselles.