9 octubre 2008

[09/10/2008] – Acte de lliurament del veredicte del V Premi Thos i Codina de treballs de recerca de batxillerat en història local .

El dijous 9 d’octubre de 2008 a les 7’30 del vespre es va fer públic el resultat de la convocatòria d’enguany dels Premis Thos i Codina de treballs de recerca de Batxillerat, que ja és la cinquena. L’acte es va celebrar en la Biblioteca del Col.legi d’Advocats de Mataró l’acte de veredicte i lliurament del Premi que convoquem el Col.legi d’Advocats de Mataró i el Grup d’Història del Casal. En la V Convocatòria hi havia cinc treballs presentats: “Una aproximació a la història de la bruixeria del segle XVII a Catalunya i al Maresme” presentat amb el pseudònim Blanca; de Livi Andrònic “La premsa escrita a Mataró”; “Restauració de l’orgue monumental de Santa Maria de Mataró” que s’ha presentat amb el pseudònim Mangrua; “Rocafonda, més que un barri”, que s’ha presentat amb el pseudònim Butterfly i, finalment amb el pseudònim Hino Kahoko el treball titulat “Pervivència clàssica als edificis de Mataró”.
El jurat va valorar molt positivament el nivell de tots els treballs presentats i va atorgar un accèssit de 150 euros al treball “Una aproximació a la història de la bruixeria del segle XVII a Catalunya i al Maresme” : L’autora del Cristina Parra Fernàndez del Col.legi Valldemia, essent-ne el tutor Antoni Llamas. I el treball guanyador va estar atorgat al treball “Rocafonda, més que un barri”, de l’alumna Marta Garzas Martín de l’Escola Freta de Mataró.