9 octubre 2008

[09/10/2008] – – Tertúlia ” El Racó” – Prog. 77 // Josep Torrens . L’art de la Franja

El dijous 6 d’octubre del 2008 en el programa núm. 77 d’ “El Racó” de Mataró Ràdio (89.3 fm). El passat mes de juliol i davant la imminència del trasllat de les obres d’art del Museu de Lleida procedents de les parròquies de la Franja, en destí incert cap a l’Aragó, la plataforma en defensa de la Unitat del Museu de Lleida va impulsar una mobilització.Des del Grup d’Història del Casal i des d’Església Plural es va promoure la creació d’una coordinadora d’entitats del Maresme en suport del Museu de Lleida. El programa es va dedicar a parlar del Museu, de la segregació de les parròquies de la Franja i del patrimoni artístic i cultural català en litigi. I per a fer-ho van participar el sr. Josep Torrens, fins fa ben poc president d’Església Plural, i per via telefònica van participar la Sra. Montserrat Macià, directora del Museu de Lleida i el Dr. Francesc Fité professor d’Història de l’Art Medieval a la Universitat de Lleida i representant de la Coordinadora Cívica per la Unitat del Museu de Lleida.