15 gener 2009

[15/01/2009] – Tertúlia ” El Racó” – Prog. 86 // Francesc Forn – La història i el patrimoni d’Arenys de Munt.

El dijous 15 de gener del 2009 en el programa núm. 86 d’ “El Racó” de Mataró Ràdio (89.3 fm) va venir com a convidat Francesc Forn per tal d’explicar la història i el patrimoni d’Arenys de Munt. F.Forn és un historiador vinculat al Museu Arxiu de la localitat i ha coordinat la revista d’història local “Arennios” i també té diversos llibres publicats. Al llarg del programa es va repassar la història de la localitat des de la prehistòria tot passant per l’època medieval. Una part important del programa va ser la descripció de la troballa d’una cripta del s.XVII sota l’edifici parroquial que contenia les restes de l’antic cementiri parroquial que abans estava a la sagrera i que evidenciava amb una tomba prop de l’altar la importància de la família Bellsolell per la població. Aquesta família encara ara conserva una masia fortificada que també és una joia del patrimoni d’aquesta localitat.