5 març 2009

[05/03/2009] – Tertúlia ” El Racó” – Prog. 93 // Alexandra Capdevila – La immigració occitana al Maresme en el s.XVI

El dijous 5 de març de 2009 en el programa 93 de “El Racó ” de Mataró Ràdio es va convidar a la Dra. alexandra capdevila per parlar de la immigració occitana al Maresme en el s.XVI.
Al començament del segle XVI, a França, havia començat un conflicte entre dues faccions religioses – catòlics i protestants o hugonots -, que pretenien aconseguir el poder en resultaria un seguit de guerres civils que van provocar la fugida massiva de ciutadans francesos. També la pobresa, la fam i les epidèmies que patien algunes regions de Gascunya, dels Pirineus i del Massís Central i a superpoblació de les regions més muntanyenques i rurals del migdia francès van provocar la immigració.
Al llarg del programa es van analitzar com van ser acollits en el Maresme i les principals característiques dels nouvinguts.