4 juny 2009

[04/06/2009] – – Tertúlia ” El Racó” – Prog. 103 // Jaume Figueras – Jaume Vellvehí – Núria Ontiveros- Mireia a Mataró: 150 aniversari de l’edició de Mireio de Frederic Mistral

El dijous 4 de juny de 2009 en el programa 103 de “El Racó ” de Mataró Ràdio es va convidar a Jaume Figueras, Jaume Vellvehí i Núria Ontiveros per parlar de “Mireia a Mataró: 150 aniversari de l’edició de Mireio de Frederic Mistral”.
Aquesta obra va tenir molta influència a Catalunya i molt aviat se’n van fer traduccions i s’inicià un període de germanor literaria entre els escriptors de la Renaixença catalana i els del Felibritge provençal. L’any 1859 es va publicar a Avinyó el poema èpic escrit en provençal que va marcar la recuperació de la llengua i la literatura occitana esdevenint un referent, durant tota la segona meitat del segle XIX i fins ben entrat el segle XX. El que no es tant conegut, per no dir gens, és que una de les primeres traduccions al català de l’obra de Mistral la van fer uns mataronins.