8 octubre 2009

[08/10/2009] – Tertúlia ” El Racó” – Prog. 112 //Jaume Vellvehí i Joan Bou – El monestir de Rocarossa (Tordera)

El dijous 8 d’octubre de 2009 en el programa 112 de “El Racó ” de Mataró Ràdio es va convidar a Jaume Vellvehí i Joan Bou per parlar del monestir de Rocarossa (Tordera). La Canònica de Santa Maria de Roca-rossa, situada al Massís del Montnegre dins el terme municipal de Tordera, fou fundada en la primera meitat del segle XII sota l’orde de Sant Agustí, bastint una església amb claustre i dependències en estil romànic amb alguns elements ja del gòtic. La primera notícia documental que coneixem és de l’any 1145, quan Guerau III de Cabrera, vescomte de Girona cedí l’alou de la Fredena a un monjo anomenat Bernat, per a què hi aixequés una església dedicada a Santa Maria. Aquest alou era dins el terme de la parròquia de Santa Eulàlia d’Hortsavinyà en el terme del Castell de Montpalau.