15 octubre 2009

[15/10/2009] – Tertúlia ” El Racó” – Prog. 113 // Victor Ligos – El cooperativisme a Mataró

El dijous 15 d’octubre de 2009 en el programa 113 de “El Racó ” de Mataró Ràdio es va convidar a Víctor Ligos per a parlar del cooperativisme a Mataró. Mataró és una ciutat capdavantera en cooperativisme amb més de 140 anys d’història des de la fundació de La Obrera Mataronense, el 1864. A l’obrera la seguiren altres cooperatives com La Constructora Mataronense organitzada amb un sistema de treball i consum. També a finals del segle XIX, apareixen les cooperatives de consum: La Mataronesa, La Económica, La Llavaneras i La Marítima. El cooperativisme i el mutualisme van anar guanyant terreny durant el primer terç del segle XX. Als anys 20 es crea Cristalleries de Mataró, en la que és ben conegut el paper d?impulsor de Joan Peiró. La Unió de Cooperatives de Mataró es funda el 1927 per a una millor integració del moviment cooperatiu.