22 octubre 2009

[22/10/2009] – Tertúlia ” El Racó” – Prog. 114 // M.Romagosa i A.Llamas: Els Pastorets treball guanyador del 6è Premi Terenci Thos i Codina de treballs de recerca de Batxillerat -Mataró

El dijous 22 d’octubre de 2009 en el programa 114 de “El Racó ” de Mataró Ràdio es va convidar a Mireia Romagosa i Antoni Llamas per parlar del treball sobre els Pastorets que va guanyar el 6è Premi Terenci Thos i Codina de treballs de recerca de Batxillerat -Mataró.Es tracta d’un treball escrit amb una narració que atrau al lector des del principi al final. S’inicia amb una recerca sobre la història del teatre a Mataró i la localització de la Sala Cabañes, el Centre Católic. Per emmarcar-ho, l’autora del treball explica la història dels Pastorets a Catalunya. L’estructura, doncs, és molt correcta. Va d’alló general al detall, endinsant-se en els trets mes importants i innovadors de l’evolució de “Els Pastorets” a la Sala Cabañes, adjuntant sempre material il·lustratiu al respecte. L’autora detalla els passos que s’han de seguir per portar a terme la representació, la diversitat dels actors el caràcter d’alguns personatges, l’evolució que ha tingut el vestuari i la importància dels tècnics, entre d’altres. L’annex il·lustratiu és molt interessant, amb l’aportació de documentació inèdita.