30 novembre 2009

[28/11/2009] – Conferència sobre “Etnoclimatologia marítima a l’alt Maresme. Estudi dels sabers populars”

El passat dissabte 28 de novembre de 2009 a les 18.00 h
en el Racó del Casal de la Nova Aliança de Mataró (C/ Bonaire, 25, 2a. planta) es va presentar l’estudi “Etnoclimatologia marítima a l’alt Maresme. Estudi dels sabers populars” per part de Eliseu Carbonell i Camós. Eliseu Carbonell Camós és doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (UB). Ha estat investigador postdoctoral a la Universitat d?Oxford (Regne Unit) i a la Universitat del Quebec a Montreal. El seu tema central d’investigació és l’antropologia del temps, tema que ha utilitzat per abordar l’estudi del paisatge, la vida rural i el suïcidi. Actualment és consultor d’Antropologia a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i investigador a l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural on desenvolupa una línia de recerca centrada en els processos de patrimonialització de la cultura marítima. Ha publicat Debates acerca de la Antropología del Tiempo (2004, Publicacions de la UB) i Josep Pla: el temps, la gent i el paisatge (2006, Edicions de 1984).