17 desembre 2009

[17/12/2009] – Tertúlia ” El Racó” – Prog. 122// Daniel Rangil – “Vògits, modolons i desfedors. Recull de cultura oral del Montnegre (II)”

El passat dijous 17 de desembre de 2009 van convidar a Daniel Rangil per parlar del seu llibre “Vògits, modolons i desfedors. Recull de cultura oral del Montnegre (II)”.
Al llarg de les 300 pàgines del volum, els informants recorden les rieres farcides de peix, la Torderada de 1920 i la de 1962, les rierades a l’Alt Maresme, la gran nevada de 1962, el funcionament del molí d’en Torrús de Sant Iscle, l’aqüeducte de can Morè de Pineda de Mar. i un llarg etcètera de temes que han marcat les històries locals.
El llibre també ens convida a conèixer oficis ja gairebé desapareguts al Maresme, explicats pels propis informants que ens traslladen a l’època en què la llum era de teies o espelmes i el bestiar feia el treball que ara fan els motors.