14 març 2010

[14/03/2010] – Jaume Vellvehí guanya el premi Recull “Rafel Cornellà” 2010

En la 46a edició dels Premis Recull 2010, el Premi Rafel Cornellà de retrat literari, ha estat atorgat a Jaume Vellvehí, membre del Grup d’Història del Casal de Mataró, per un treball titulat “Josep Punsola i Vallespí: ànima de poeta”. L’acte de lliurament de premis es va celebrar ahir diumenge a Blanes, i en el marc de l’acte es van presentar els llibres corresponents als treballs guanyadors de l’edició de l’any passat.
El treball sobre Punsola vol contribuir a donar a conèixer la figura i l’obra del mataroní de qui l’any passat es va commemorar el 60è aniversari de la seva mort. L’afegit “ànima de poeta” que acompanya Josep Punsola en el títol del treball guanyador, és la qualificació que Josep M. de Sagarra va adreçar a Punsola en una de les visites que feu a Mataró a les tertúlies a Can Mas a darreries dels anys quaranta. L’obra guanyadora serà publicada en el suplement de cultura del diari Avui.