18 març 2010

[18/03/2010] – Tertúlia ” El Racó” – Prog. 131// Francesca Español – El rei Martí l”humà (600 aniversari de la seva mort).

El passat dijous 18 de març del 2010 en el programa 131 del racó de “Mataró Ràdio” va venir convidada la Dra Francesca Español de la Universitat de Barcelona. Al llarg del programa es va anar repassant la dimensió de promotor de les arts del rei Martí l’humà. Durant el seu regnat va promoure reformes en els seus palaus especialment els de Barcelona amb el projecte de construïr-ne un de nou a tocar a les dressanes. La seva religiositat el va portar a l’adquisió de relíquies que estarien dipositades a la capella palatina coneguda avui com a Santa Àgueda. La Dra. Francesca Español és presidenta d’Amics de l’Art Romànic de l’Institut d’Estudis Catalans, els quals han dedicat un cicle de conferències sobre aquest tema, en el qual hi participa el nostre president Joaquim Graupera.