13 maig 2010

[13/05/2010] – Tertúlia ” El Racó” – Prog. 137// Assumpta Montellà – L’exposició “Art i Guerra”

El passat dijous 13de maig de 2010 en el programa 137 de “El Racó” de Mataró Ràdio, va venir com a convidada a Assumpta Montellà que ens va parlar de l”exposició “Art i Guerra” del Centre d’Art Ca l’Arenas del Museu Municipal de Mataró.
L’exposició commemora el 70è aniversari de l’acabament de la Guerra Civil espanyola, tracta de la destrucció, l’espoli i la salvaguarda del patrimoni historicoartístic i monumental durant el conflicte en què sovint s’enfrontaren els valors artístics amb els valors ideològics. Centra l’atenció, especialment, en el fets esdevinguts a Mataró i, sobretot, en el paper determinant dels que en foren testimonis i defensaren el patrimoni, contribuint amb els seus esforços a la seva salvaguarda i a la formació de part de la col·lecció del Museu de Mataró: l’anomenada “creu roja de l’art”.