28 octubre 2010

[28/10/2010] – L’acte acadèmic del Premi Iluro retransmès a Mataró Ràdio

El passat dijous 28 d’octubre va tenir lloc l’acte acadèmic de lliurament del Premi Iluro. El premi,”De la civitas d’Iluro a Alarona. Mataró, Barcelona, entre la Tetrarquia i els carolingis”, del doctor Joan Bonamusa Roure, va ser el treball que va obtenir l’accèssit del premi Iluro 2010. Com a novetat cal esmentar que aquesta edició del premi Iluro és va retransmetre integrament per Mataró Ràdio amb la narració de la periodista Cristina Salad i amb la col.laboració de Joaquim Graupera del programa “El Racó” en els comentaris.
Joan Bonamusa ja havia col.laborat en dues edicions en el programa “El Racó”de Mataró Ràdio realitzat pel Grup d’Història del Casal. La primera va ser la seva participació en directe en el programa 69 del dijous 19 de juny de 2008 en el que va desgranar el tema objecte del Premi Illuro d’enguany, el pas de l’antiguitat tardana al món medieval. I la segona en el programa 146 del 16 de setembre de 2010 amb el tema del mosaic romà de Can Fradera a la plaça gran de Mataró.
Des d?aquí felicitem a Joan Bonamusa pel premi i sens dubte aquest treball aportarà més dades sobre aquesta apassionant etapa de la nostra història.