20 gener 2011

[20/01/2011] Programa158 //Joan Francesc Clariana – La vil.la romana de Torre Llauder

El passat dijous 20 de gener de 2011 en el programa número 158 del Racó de Mataró Ràdio es va convidar a Joan Francesc Clariana per parlar de la vil.la romana de Torre Llauder. Fou fundada al segle I aC, i remodelada als inicis del segle III dC, època en què assolí la màxima plenitud, i a la qual pertany la rica decoració a base de mosaics i marbres, amb restes d’estucs i pintures. Va ser descoberta en 1961, però es tenien indicis de restes arqueològics a la zona des del segle XVII. Per això l’any 1964 va ser declarat Monument Històric Artístic d’Interès Nacional i posteriorment BCIN. Tot i així sembla que en els treballs d’urbanització de la zona, l’any 1970, es destruí una part de la vil?la, en enderrocar-se la torre Llauder.