13 febrer 2011

[11 al 13 /02/2011] – V Jornades d’història i arqueologia medieval del Maresme

Des de ja fa vint-i-cinc anys, el Grup d’Història del Casal de Mataró, pretén des d?una perspectiva científica i divulgadora alhora, donar a conèixer i contribuir a valorar el patrimoni cultural de la comarca del Maresme. Aquestes Jornades, les cinquenes que es celebren, van seguir aquest objectiu. Les V Jornades d’Història i Arqueologia Medieval del Maresme coincidint amb els 25 anys del Grup d’Història del Casal, pretén analitzar la historiografia sobre el patrimoni arqueològic medieval de la comarca del Maresme. L’estructura de les Jornades van seguir l’esquema habitual. En primer lloc, es van tractar una sèrie de ponències per a emmarcar el tema a nivell general i en un segon bloc es va analitzar el tema de del patrimoni cultural a nivell comarcal, atenent la seva perspectiva de conservació, estudis realitzats, estat de la qüestió, entre d’altres. La darrera de les sessions es va dedicar a la lectura de les comunicacions presentades i a un col·loqui – debat. En aquesta edició va col·laborar el Centre d’Estudis Argentonins “Jaume Clavell” d’Argentona.