5 maig 2011

[05/05/2011] – Programa 170// Jordi Albadalejo – El pedagòg alellenc Francesc Ferrer i Guàrdia

El passat dijous 5 de maig de 2011 en el programa número 170 del Racó de Mataró Ràdio es va convidar a Joan Jordi Albadalejo per parlar del pedagòg alellenc Francesc Ferrer i Guàrdia.
Francesc Ferrer i Guàrdia (Alella, Maresme, 10 de gener de 1859 – Barcelona, 13 d’octubre de 1909) fou un important pedagog català. Al 1901 va crear l’Escola Moderna, un projecte pràctic de pedagogia llibertària. També va escriure l’obra que duu per títol L’Escola Moderna, on exposa els seus principis pedagògics.
Pertanyia a una família de petits propietaris rurals d’Alella, molt catòlica, Ferrer i Guàrdia va reaccionar com anticlerical. Fou enviat per la seva família a treballar a Barcelona, on va trobar col·locació a la botiga d’un graner (alguns diuen d’un drapaire) al districte de Sant Martí de Provençals. Desprès de la setmana tràgica també va ser detingut a la seva Alella natal.