18 agost 2011

[12/08/2011] – Presentació de la Campanya “Marià Ribas, Mataroní Il.lustre”

El passat 12 d’agost del 2011, aprofitant que el proper dia 11 de setembre farà quinze anys de la mort de l?insigne historiador i arqueòleg mataroní, el Sr. Marià Ribas i Bertran, el Grup d’Història del Casal van obrir la campanya “Marià Ribas mataroní il·lustre” en que demana que la Ciutat de Mataró, justament, hauria d’incloure al Sr. Marià Ribas en la Galeria de Mataronins Il?lustres. D’altra banda, i de la mateixa manera que s’ha fet en altres jaciments emblemàtics del país, pensem que en el seu reconeixement i en la seva memòria es podria situar un retrat en bronze en un lloc preeminent de la vil·la romana de Torre Llauder de la qual enguany s’ha commemorat el cinquantè aniversari de la descoberta.
Per això es va presentar una instància a l’Ajuntament de Mataró per demanar el tràmit favorable a la petició i es va obrir una campanya de signatures i adhesions.