18 novembre 2011

[18/11/2011] – Mort Enric Garriga i Trullols als 85 anys.

Ahir, dijous 17 de novembre de 2011, va morir Enric Garriga i Trullols als 85 anys. L’Enric Garriga va ser president de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) i del Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC. Enginyer químic de professió, va consagrar la seva vida a treballar en dos fronts: la independència i el reforç del lligam entre els Països Catalans i Occitània. Els membres del Grup d’Història del Casal vàrem col.laborar estretament amb ell i la seva organització des del 1992, quan el Grup d’Història del Casal va organitzar amb la seva inestimable col.laboració i assessorament, un cicle dedicat a Catalunya i Occitània amb conferències d’història, cultura, literatura i amb un vessant reivindicatiu: en el Racó del Casal vàrem recollir signatures per demanar al Cònsol General de França a Barcelona que la “Republique” signés d’una vegada el Tractat Internacional de les Llengües minoritàries; i lúdic: amb el grup de música tradicional “Fai Tirar Marius” que va venir des de Montpelhièr. I més endavant (1996) encara va tornar a Mataró – també de la mà del Grup d’Història del Casal- per participar en una tertúlia al Fossar Xic sobre la Inquisició i on va fer els seus habituals parlaments en occità reivindicatius de la nació catalana i de l’amistat amb Occitània. Més cap a aquí, a Mataró Ràdio en el nostre programa del Racó, va fer la tertúlia d’història en directe en més d’una ocasió per parlar d?Occitània.