10 març 2012

Article sobre el Tresoret d’Òrrius a la Revista Món Medieval.

La revista Món Medieval ha publicat l’article “El tresoret d’Òrrius, un conjunt de monedes comtals de finals del s. X a principis del s. XI” de Joaquim Graupera, Marc Pons, i Josep M. Roqué, amb fotogràfies de Toni Serra (Grup Arqueològic de Vilassar de Dalt)
L’any 1981 durant les obres de rehabilitació que s’estaven portant a terme a la parròquia d’Òrrius el membres del Grup Arqueològic de Vilassar de Dalt es van oferir per col·laborar i en el marc d’aquesta actuació va sortir a la llum l’anomenat Tresoret d’Òrrius en remoure la sorra que feia de base a l’antic paviment. En l’article es detalla el resultat dels treballs arqueològics, amb una descripció del tresoret i el context històric. Recordem que les monedes les vàrem poder contemplar en l’exposició que va co-dirigir el Grup d’Història del Casal a Òrrius i que després es va exhibir a Vilassar de Dalt.