5 maig 2012

Passejada pel patrimoni de Canyamars

El dissabte 5 de maig es va fer una passejada comentada per alguns elements arquitectònics, històrics i naturals del nucli antic de Canyamars en motiu de la inauguració d’uns plafons informatius en el Pou de Glaç, el Molinot i l’Església que va anar a càrrec de Josep Jo, alcalde de Dosrius. Durant el recorregut Manel Riera, de l’Escola de Natura del Corredor, va anar fent les explicacions dels diferents indrets visitats així com dels elements naturals. En l’antic molí de Can Galzeran, conegut com El Molinot, va intervenir Jaume Vellvehí del Grup d’Història del Casal que havia documentat El Molinot i estudiat els molins de Dosrius i que junt a Maria Àngels Jubany i Neus Alsina de l’Arxiu Històric de Dosrius van posar al descobert anys enrera les restes físiques que ara es poden gaudir. També va intervenir l’escriptor Daniel Rangil que va parlar d’algunes tradicions molineres al Montnegre. Va ser una d’aquelles ocasions reconfortants en les que la feina de l’historiador retorna a la societat en forma de patrimoni recuperat per al gaudi.