15 desembre 2012

Open Puig i Cadafalch. Mataró

Aquest mes de desembre s’ha celebrat l’Open Puig i Cadafalch d’enguany amb el títol L’arquitectura de l’aigua, un patrimoni per descobrir. El dissabte dia 15 al matí, es va dur a terme un dels actes previstos en el que, com en l’anterior edició, col.laborava el Grup d’Història del Casal. Concretament es tractava de la ruta: Itinerari de l’aigua, una visita guiada per alguns dels elements històrics més representatius de l’arquitectura de l’aigua a Mataró, com ara els molins fariners de la ciutat o el desviament. En aquesta ocasió, Joan Francesc Clariana, com a membre del Grup d’Història del Casal va fer les explicacions del projecte del desviament i, per la seva banda Joan Giménez explicà els molins fariners de la ciutat des del Molí de Dalt, que remunten els seus orígens al segle XVII.