10 setembre 2013

La Guerra de Cuba

Tertúlia d’Història núm. 245 (Mataró Ràdio (27/06/2013)

Convidat: Daniel Ribas

Presenten: Jaume Vellvehí i Núria Gómez

Documentació: Daniel Ribas i Jaume Vellvehí

Tècnic: Carles Capella.

Descripció: La Guerra de Cuba és potser una de les guerres que més vegades hem sentit anomenar. És una guerra que fa pensar inevitablement en un so: el d’una havanera; una imatge: la d’un avi; i una expressió “el gran desastre”. El cert és que va ser la fi d’una època i l’inici d’una altra molt diferent. Totes aquestes evocacions tenen sentit, perquè tenen molt de realitat. Sense anar més lluny en el programa tenim algú que va tenir-hi, si no a un avi, si a un besavi. És una guerra que no ens és aliena, forma part de la nostra història i per això parlem de la Guerra de Cuba amb l’historiador Daniel Ribas.

Escolta-ho en MP3

Durada de la gravació: 50,02 minuts Descarrega’l: 22,9 Mb.