1 octubre 2013

Mor Joan-Ferran Cabestany i Fort

El passat 26 de gener va morir el Dr. Joan-Ferran Cabestany i Fort membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans i expresident d’Amics de l’Art Romànic, entre altres càrrecs desenvolupats al llarg de la seva trajectòria. Autor de nombrosos treballs sobre història medieval catalana va ser un dels primers investigadors en tractar la demografia a l’Edat mitjana. El 1949 va formar part d’un grup de joves universitaris amb Antoni Comas, Joaquim Molas, Albert Manent i Miquel Porter, que van fundar la primera revista universitària literària en català: Curial. Una revista que fou prohibida i que veié alguns exemplars impresos en la semiclandestinitat a Mataró.

En el Grup d’Història del Casal de Mataró vam poder comptar amb la seva valuosa col·laboració en diverses activitats com ara la sessió inaugural de les IV Jornades d’història i arqueologia del Maresme celebrada a Ripoll el novembre de 2007 o la presentació de la revista Lambard, una activitat organitzada conjuntament amb el Museu Arxiu de Santa Maria. Des d’aquestes ratlles volem expressar el nostre sentiment de gratitud.