4 desembre 2013

Es presenta “La postguerra a Mataró” de Margarida Colomer

Aquest vespre a la Biblioteca Antoni Comas s’ha presentat el llibre de Margarida Colomer: La postguerra a Mataró, 1939-1952. L’acte a anat a càrrec de Maria Majó que ha explicat el procés tortuós que, finalment, ha permès l’edició del llibre per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Tot seguit l’historiador Jaume Vellvehí, membre del Grup d’Història del Casal, ha glossat el treball de Margarida Colomer del qual n’ha remarcat “la capacitat d’oferir-nos una visió de conjunt rigorosa i sectorialment amplia i contrastada en el detall”. I ha destacat “L’amenitat de l’estil que recau en la força d’un discurs narratiu pedagògic, on els fets, les vivències humanes i els records contrastats, la documentació estudiada i les anàlisis rigoroses, són contextualitzades amb el que passava a la resta de Catalunya i la realitat internacional”. Finalment, l’autora ha explicat el procés d’elaboració de la seva obra i ha expressat el seu agraïment a totes les persones i entitats que han fet possible tan la recerca com l’edició.