24 març 2014

Matinal d’Estudis Josep Punsola i el seu temps

El dissabte 22 de març, just un any després de l’inici de la celebració de l’any Punsola a Mataró, s’ha celebrat a Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró, una matinal d’estudi de la figura i l’obra del poeta Josep Punsola i Vallespí i el seu temps. S’han presentat quatre ponències. La primera, a càrrec de M. Encarnació Soler i Alomà, amb el títol Josep Punsola: cel·luloide amb essència de poesia, la segona, de Francesc Masriera, Josep Puig i Manuel Cusachs, ha tractat de la participació de Punsola en els diversos cenacles culturals dels anys quaranta amb el títol Els cenacles mataronins de la postguerra. Jordi Malé que ha parlat d’ Una obra inèdita de Josep Punsola: Pèndol (de l’ònix de les hores) un treball  partir de l’estudi dels mecanoscrits conservats al Museu Arxiu de Santa Maria. I finalment, Espriu i Punsola: bressolats per les mateixes ones a càrrec de Maria Mercè Bruguera i Roser Trilla ha tancat la sessió. Durant el descans, a mig matí s’ha pogut visitar l’exposició que aquests dies es presenta a Ca l’Arenas: Art a Mataró, 1942-1958: els anys de la represa. En reprendre’s la sessió i abans de les dues ponències finals, Francesc Rogés de Llibre Viu, ha anunciat la propera publicació de dos nous opuscles amb textos sobre Punsola.

La matinal, que ha estat organitzada conjuntament pel Museu-Arxiu de Santa Maria de Mataró, l’associació d’Amics de Ca l’Arenas i el Grup d’Història del Casal amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, ha estat valorada molt positivament per la trentena llarga de participants.