19 gener 2015

L’expedició de Rafael Nebot per terres maresmenques el 1713

Tertúlia d’Història núm. 195 (Mataró Ràdio: 09/02/2012)

Convidada: Alexandra Capdevila.

Presenta: Sandra Cabrespina i Núria Gómez.

Documentació: Sandra Cabrespina

Tècnic: Carles Capella.

Descripció: parlarem amb la Dra en Història Alexandra Capdevila d’uns fets que es produeixien a les darreries de la guerra de Successió. El 1713 i quan ja tot pràcticament es donava per perdut, després del canvi de posicionament de les corts europees. La Conferència dels Tres Comuns es va fer càrrec del govern de la Catalunya resistent i en una iniciativa remarcable va organitzar una expedició militar encapçalada pel diputat militar Antoni Berenguer i el general Rafael Nebot amb l’objectiu de reclutar un exèrcit de resistència per atacar el setge de Barcelona. Això tindrà unes consequències importants a la nostra comarca, que La Dra. Capdevila analitza amb detall.

Escolta-ho en MP3

Durada de la gravació: 52,01minuts Descarrega’l: 24 Mb.

Llibres i recursos