26 gener 2015

Inauguració del bust de Josep Puig i Cadafalch al Palau de la Generalitat

El 6 d’abril de l’any passat, en el marc de l’acte institucional de commemoració del Centenari de la Mancomunitat de Catalunya,  estava prevista la inauguració del bust de Josep Puig i Cadafalch en el Pati dels Tarongers, al costat del bust d’Enric Prat de la Riba, els dos presidents de la Mancomunitat. Dificultats tècniques van impedir que el bust lluís en el seu emplaçament. Ara però, el dimarts 27 de gener, a les 9.30 h. s’inaugurarà en l’espai previst en el Pati dels Tarongers, la instal·lació del bust de l’insigne mataroní  obra  de l’escultor Manuel Cusachs i Xivillé.

Entre altres iniciatives, l’any 2012, el Club d’Opinió Jaume Llavina, el Moviment Educatiu del Maresme i el Grup d’Història del Casal de Mataró, van encapçalar el projecte de col·locar el bust de l’il·lustre mataroní i català universal Josep Puig i Cadafalch, al Pati dels Tarongers, de la Generalitat de Catalunya, i amb aquest motiu s’adreçaren a l’Ajuntament de Mataró i a la Generalitat de Catalunya. El proper dimarts, doncs, es materialitzarà definitivament aquest projecte.