23 juny 2015

“Bruixes” a Malgrat de Mar

El Servei d’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar organitza la conferència Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya que anirà a càrrec de l’historiador i escriptor Agustí Alcoberro. La conferència s’emmarca dins dels actes de la Festa dels Empestats 2015, dedicada a la religiositat en l’època de la pesta. La conferència tindrà lloc el proper 3 de juliol a les 21.30 h als Jardins de la Vídua de Can Sala.

A Europa, entre 1450 i 1750, es produeix el que es coneix com la cacera de bruixes per bé que hi ha dues etapes d’especial intensitat: les persecucions realitzades entre els anys 1450-1500 i entre 1580-1650.

És difícil establir una xifra d’encausats i executats pel fet que la majoria de processos foren realitzats per tribunals locals però es calculen a l’entorn d’unes 60.000 execucions. Amb tot hi ha qui les augmenta fins arribar a alguns centenars de milers.