7 juliol 2015

IX Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs

Els dies 2, 3 i 4 d’octubre es durà a terme a Canillo (Andorra), el IX Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs que es dedicarà al Contraban d’idees. Contagi, innovació i dissidència a través del Pirineu. L’objectiu d’aquesta nova edició és analitzar els Pirineus com a espai per al flux de les idees, els diferents mitjans emprats per a la seva difusió o els personatges que han tingut més incidència en aquests processos, així com definir la manera com aquest fenomen ha marcat el dia a dia dels diferents territoris pirinencs i, des de l’actualitat, ponderar el triomf o el fracàs dels diferents corrents i moviments.

El col·loqui és organitzat per la Societat Andorrana de Ciències, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, la Diputació de Girona, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, el Centre d’Estudis Ribagorçans i l’Institut Ramon Muntaner.

Hi haurà tres àmbits d’estudi, als quals es podran presentar propostes de comunicacions i comunicacions-pòster:

ÀMBIT 1: Eines, mitjans i espais: diaris, llibres, migracions, fires, ateneus i casinos

ÀMBIT 2: Els portadors de les idees : biografies i prosopografies

ÀMBIT 3: La incidència del pas de les idees en el dia a dia

Els interessats a participar en el col·loqui mitjançant la presentació d’una comunicació o d’una comunicació-pòster poden enviar la seva proposta en forma de resum, amb una extensió màxima d’entre cinc-cents i dos mil caràcters. El termini per presentar aquest resum és el 30 de juliol de 2015. Cal trametre el resum a l’adreça de correu electrònic pineda@irmu.org.

Document: Programa (85.00 kb)