2 novembre 2015

Mor l’historiador Antoni Martí i Coll

El dia 1 de novembre va morir l’historiador Antoni Martí i Coll a l’edat de noranta anys. El Grup d’Història del Casal expressem el condol a la família i amics i ens reconeixem deutors del senyor Antoni de qui sempre vam comptar amb el suport i col·laboració, ja sigui estimulant-nos en l’activitat, donant-nos consell i informació en motiu del projecte de reproducció de l’estendard de Ripoll (1994-1997) o acollint-nos a casa seva per facilitar-nos la consulta de documentació del seu fons particular en motiu de recerques històriques. Sempre en guardarem un entranyable record.

El funeral es celebrarà avui dilluns dia 2 a les 15,30 h a la basílica de Santa Maria de Mataró.

Antoni Martí és autor de monografies d’història local de Mataró i d’articles publicats en diverses publicacions especialitzades. Va formar part del jurat del Premi Iluro de monografia històrica, el qual va guanyar en diverses ocasions. Entre la seva obra destaca:

  • Don Joaquim Martí Moner (1828-1864) Cartes d’Ultramar. (Premi Iluro 1960)
  • Història d’una família de la villa de Mataró. Juan Arnau Palau y sus descendientes. (Premi Iluro 1961)
  • Història d’una família segona part. (Premi Iluro 1977)
  • Domingo de Caralt. (Premi Iluro 1963)
  • Cartes d’un mestre veler. (Premi Iluro 1966)
  • Mataró i els agraviats. (1973)
  • Homenatge a unes Corts Catalanes. (1992)
  • Visió de Mataró a través de plets i discòrdies (segles XVII i XVIII). (1996)
  • Història de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró. (2010)