1 març 2016

Exposició: El sexe a l’època romana

El proper divendres 4 de març  s’inaugurarà a Can Serra del Museu de Mataró l’exposició El sexe a l’època romana on s’exposa una selecció de vuitanta peces procedents de diferents col·leccions arqueològiques de tot Catalunya que s’acompanyen de textos clàssics llatins. Es tracta de la primera exposició produïda per la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya que, des de l’abril del 2013 ja s’ha pogut veure a  11 ciutats del Principat. La mostra, s’adreça a un públic adult i està estructurada en cinc eixos diferenciats: sexe i matrimoni; sexe, seducció i bellesa; pràctiques sexuals; sexe fora del matrimoni i sexualitat divina.

L’exposició, que es podrà visitar fins al 22 de maig, tindrà tres activitats complementàries. Divendres 29 d’abril es podrà entrar a “La cuina de Venus”, una xerrada activa sobre cuina eròtica romana; dimecres 18 de maig, dins els actes del Dia Internacional dels Museus, es farà la conferència “El sexe a l’antiguitat: de la prehistòria a la cultura romana” a càrrec de Joan García Targa, i el 22 de maig, dins la Nit dels Museus, Núria Tarragona i Vanessa García oferiran l’espectacle “Tapper Sex a la Romana”.