3 març 2016

Alejandro Martínez obté el doctorat amb una tesi sobre els vescomtes de Cabrera

El passat mes de febrer, a la Universitat de Girona Alejandro Martínez Giralt va defensar la seva tesi doctoral titulada Parentela aristocràtica, domini i projecció sociopolítica. Els vescomtes de Cabrera entre 1199 i 1423. Els dominis dels Cabrera van abastar més de 50 parròquies de les actuals comarques de la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental i Osona. Martínez, en l’estudi d’aquesta nissaga de la noblesa catalana medieval vinculada a l’Alt Maresme, ha tractat diversos aspectes d’aquesta relació, recordem com a exemple treballs previs com Un intent de refer el castell de Montpalau durant el primer quart del segle XIV, (2015) presentat en la darrera trobada d’Entitats i Centres d’Estudis del Maresme.

Des d’aquestes ratlles volem felicitar al Dr. Alejandro Martínez per l’èxit del seu treball.