3 abril 2016

Mor mossèn Jaume Brufau

S’ha mort als 92 anys mossèn Jaume Brufau. Mossèn Brufau era fill del primer alcalde de Mataró després de la Guerra Civil i l’any 2013 va guanyar un accèssit al Premi Iluro de monografia històrica per un treball sobre el gènere de punt. Es tracta de les memòries del seu pare on es plasma l’experiència vital d’una figura peculiar de la primera meitat del segle XX i que viatjà i es formà als Estats Units i sud Amèrica. El treball De xerric a capità d’empresa, retrata l’evolució de la indústria del Gènere de Punt al Maresme a través de la història personal del seu pare. Mn. Brufau va acompanyar-nos el 2011 a la tertúlia El Racó que fem el Grup d’Història del Casal a Mataró Ràdio i ens va parlar una mica de la figura del seu pare (cliqueu aquí per escoltar-la sencera).

Tertúlia amb Jaume Brufau (audio) el 27 de gener de 2011 al programa El Racó