20 maig 2016

Mataró recorda l’escriptor Ventura Ametller

Avui divendres 20 de maig comencen els actes d’homenatge a l’escriptor Ventura Ametller, nom literari de Bonaventura Clavaguera (Pals 1933- Mataró 2008), en ocasió dels 30 anys de la publicació de la seva obra més coneguda Summa Kaòtica. L’acte consistirà en una taula rodona a l’entorn de “Summa Kaòtica en el panorama literari català”, i comptarà amb la participació de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, el poeta Miquel de Palol, l’escriptor i antropòleg Adrià Pujol i l’escriptor Lluís Racionero. Des d’avui i durant els mesos de maig, juny i juliol es celebraran actes diversos entorn de la figura i l’obra d’Ametller. Aquests actes estan organitzats per la Comissió Ventura Ametller amb la col·laboració de diverses entitats com Òmnium Mataró Maresme, l’Ajuntament de Mataró i Poesia i +.  [Consulteu la Programació dels actes]

 

L’obra publicada de Ventura Ametller:

Teoria general de l’universalisme (1979) assaig

El primer quadern de Bel Dezir (1981) poemari

Paradigmes esotèrics (1991) poemari

Summa Kaòtica (1986) novel·la

Resta Kaòtica (2008) novel·la

Antologia d’emergència (2016) poemari