5 octubre 2016

El Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró celebra els 70 anys

El proper dissabte 8 d’octubre, el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró celebra el 70 aniversari de la seva creació. Amb aquest motiu s’ha preparat un acte que es celebrarà a les 11 h del matí a l’Ateneu de la Fundació Iluro que consistirà en la presentació del número 116 de la revista Fulls del Museu Arxiu. Aquest número conté els articles següents Els Rumeu, indians de Mataró (Francesc Costa), El mataroní Joan Baptista Balanzó, patró del pinc Sant Antoni de Pàdua contra una galiota pirata algerina, l’agost de 1757 (Joaquim Llovet), Els inicis de la fotografia a Mataró (Conxi Duro) i La casa Patuel de Mataró i el teatre (Jordi Malé). A més es presentarà el llibre Balanzó, Història de la nissaga 1616 – 2016 elaborat per la família Balanzó gràcies a la tasca del Museu Arxiu.

Des d’aquestes ratlles, el Grup d’Història del Casal felicitem a l’equip del Museu Arxiu per aquesta llarga i meritòria trajectòria en la conservació, estudi i difusió de documentació històrica. Per molts anys més!