23 octubre 2016

Video-crònica de la ponència de Joan Carles Alay

El dissabte 22 d’octubre s’ha celebrat la darrera jornada del 10è Cicle Història a Debat organitzat pel Grup d’Història del Casal en el marc de celebració del 30è aniversari de l’entitat. El Dr. Joan Carles Alay i Rodríguez, membre de la Societat Catalana d’Arqueologia i del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques, entre altres institucions, ha presentat la ponència Els arqueofurtius catalans.

La recerca de tresors, materials i immaterials, ha estat constant des dels orígens de la humanitat però pràcticament no hi ha estudis que l’hagin tractat i a Catalunya ni tan sols existeix un mot específic que defineixi els cercadors de “tresors” arqueològics. Avui dia és una activitat il·legal sobre la que és imprescindible l’esforç conjunt de tots els implicats.